Първи контакт (2016)

parvi-kontakt-2016

Здравейте филмари. Та да видим, какво мога да ви кажа за това филмче. При един бърз преглед в imdb, виждам бюджет 50 милиона долара и ще се премине кинта на около  40 държави. За бюджет, виждал съм с по-високи, но все пак това не е малко, а относно държавите, предполага се, че ще се хареса на по-голямата част от зрителите т.е. ще е нещо обикновено – аз точно от това се опасявах! Новите филмчета, нещо не ме кефят, явно остарявам.

Всъщност аз съм фен на научната фантастика и още повече космически кораби, но трудно си намирам такива, които ми допадат, понеже искам да има нещо смислено, вместо екшън.

Пристигане (2016)

Нека да разгледаме сюжета: на планетата ни пристига извънземен космически кораб, който, никой не е очаквал. Той предизвика много въпроси в обществото, които довеждат до социални проблеми. Тъй като, той стои неподвижен, не атакува никой, човечеството трябва да разбере каква е неговата цел тук. Но да се общува с извънземни не е лесно, това е като да се разчита древен език. Трябва да се намери човек, който е изучавал различни писмености, при което се достига до една жена Луиз Банки. Тя е лингвист, който никога не е предполагал, че ще се заеме с такава сложна и вълнуваща задача. Всички искат да знае, какво искат чужденците от нас, особено Луиз, но идва момент  в който тя не иска да знае или още повече да каже на света. Колкото повече изучава техния език, тя си възвръща отдавна изгубени спомени и големия въпрос се променя: не какво искат извънземните, а коя е Луиз Банки?

 

Филмчето се подвизава под различни имена, едно от което е Пристигане, а на другите езици го превеждат Едно ново начало, Първата среща, Историята на живота ни. Това последното издава сюжета.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.