Светлина между океани (2016)

svetlina-mejdu-okeani-2016

 

Заглавието звучи, някак романтично, както и вдъхва надежда. Но за разлика от него, резюмето е доста по-различно. В интернет има малко хора като мен, които пишат резюмета по цял ден, повечето само ги копират, за това стискам да ви разкажа малко повече за този филм.

Филма започва с един мъж Том, който е бил войник няколко години. Това за били най-мъчителните му години от живота, но сега всичко се връща. Сега той работи в безлюден остров, където има морски фар (ето я светлината – морски фар, символ на надеждата). На острова е точно за хора като мен – той е сам, единствено с жена си, много рядко идва кораб, който им носи храна и принадлежности. Точна така искам и аз 🙂 Заедно с любимата си имат една обща скръб – не могат да имат деца. И това се променя – те намират лодка с дете. Тук идва леко бруталната част, че в лодката е имало и мъртъв човек. Войната е научила Том, да не пази тайни, но точно обратната иска жена му – да задържат детето, така или иначе нямам кой да разбере за слчилото се – тук няма никакви хора.

Какво се случва накрая, къде е развръзката и светлината между океаните? Аз ще спомена само, че винаги истината излиза наяве, още повече, когато те нямат престава кое е това дете? Това е била грешката на живота им.

Ако на някой му е харесало резюмето да напише 2 дума, прмерно “Ще се гледа” 🙂

В кината от ноември месец.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.