Войната на планетата на маймуните 3 (2017)

planetata-na-majmunite-2017

 

Историята на новия филм е продължение на вече случилото се в първата част. Преди няколко години лаборатория в Лос Анджелис проведе редица експерименти върху маймуни. В началото нямаха изненадващи резултати, но по-късно, учените надмината себе си. Те създадоха генно модифицирани маймуни, които са десет пъти по-умни. В началото те бяха безопасни, тяхната цел е да помагат на хората, тъй като вече са най-умните животни, те бързо се досетиха как могат да злоупотребят със интелигентността си да водят война с хората за доминиране над планетата.

Още по-лошото е, че зловещ вирус се разпростира из света, който засилва в хората първичните чувства и намаля интелигентността им. Това е най-подходящия момент маймуните да атакуват. Най-умната от всички маймуни е Цезар, който е начело на всички останали. Скоро цялата планета бе заселена от маймуните. Разбира се останали са малки групи хора, които се опитват да оцелеят, но това няма да е лесно.

Между хората и маймуните имаше пакт, който беше крехък е ето, че той отново е нарушен и войната е възобновена. Сега Цезар е от важно стратегическо положение – от него зависят двата вида и планетата. Ако неговия род унищожат напълно хората, не е ясно след това както ще стане с планетата, а още повече вирусът който се разпростира, в по-късен етап може да ги засегне. А обрано, не може да остави хората да победят маймуните. Всичко зависи от него, на хора на неизбежната война.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.