Ловци на духове: Замръзналата империя (2024)

Три години след като франчайзът Ловци на духове беше възроден, сега любимите ловци на духове и останалите членове на семейство ще се завърнат с изцяло нова пета част, озаглавена “Ловци на духове: Замръзналата империя“. Следвайки тенденцията на предните части, Sony реши да направи по-пряко продължение на “Ловци на духове 2“, а не на филма от 2021 г.

 

За това да се нарече трета част и като цяло има вид на най-подходящото продължение на поредицата, защото докато феновете вече обичат новите и познатите герои, филмът ще бъде като почит на покойния Харолд Рамис. Освен това е режисиран то сина на Айван Райтман – режисьорът на първите две части.

Когато  на внуците на Егон и останалите “Ловци на духове” победиха Egon’s, ние си задаваме въпросът, къде и кога ще видим отново героите. Отговорът е в Ловци на духове: Замръзналата империя.

Каква е предисторията зад франчайза?

Дори когато гледаме и съвременните филми, поредицата е била под нюансите на не толкова културата класика, която започва през 1984 г. Първият филм спечели само около половината от бюджета си през уикендите. По днешните стандарти слабите уикенди са убийствени за филмите, тъй като обикновено това е времето, когато повечето блокбъстъри печелят най-много пари. И все пак франчайза е запомнен като това, как един аутсайдериски филм успя да спечели над  200 млн. щатски долара – сума, която надхвърли бюджета седем пъти. Зрителите се влюбиха във фантастичната призрачна визия на Ню Йорк. Пет години по-късно, когато излезе втората част, тя беше солидна, но не и звездно продължение, каквото се очакваше. Въпреки това филмът се представи добре в реализиране на проходи, от което стана ясно, че Ловци на духове е успешен франчайз, който доведе до различни анимационни предавания, видеоигри, атракции в тематични паркове.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.