Обувки за бягане

обувки-за-бяганеЗа да разберете какъв тип маратонки, трябва да си купиш, първо трябва да знаете, че вид на краката, които имате. Знаещ продавач, специалност магазин може да ви помогне да намерят най-подходящия обувка за крак вашия тип, но можете също така да разбера какъв тип на болестта шап, които имате на своя собствена. Един от начините е просто да погледнем в крака си. По-точен метод е да се проучи си отпечатък или чрез бягане в пясъка, или на хартиен носител с мокри крака. Още по темата обувки за бягане може да намерите в посочения форум

 

Има три различни видове на краката

Плоски стъпала

Ако търсите в крака си, вие ще знаете, че имате плоски стъпала, ако не виждам никаква арка. Долната част на ходилото от пръстите към петата си, е напълно плоска. Ако го направите на отпечатъци тест, Вашият печат ще изглежда като крак форма петно. Вие няма да видите една крива навътре от вашия палец на крака до петата си.

Проблем?

Ако сте дюстабан, вие сте най-вероятно overpronator, което означава, че краката ви търкалят навътре, когато стартирате.

Какво да купя:

Вероятно ще имате нужда от обувка, която поддържа стабилността си. Потърсете думите “контрол на движението” и “стабилност” на полето на маратонки, които се обмисля. В допълнение към контрол на движението обувки, някои плоски подгласници също трябва да носят Ортези (изработени по поръчка на клиента обувки вмъква, че правилното крак въпроси).

High-засводени Крака

Би трябвало да можете лесно да се определи, ако имате високи арки – вие ще забележите, високо и определено свода на крака си. Ако го направите на отпечатъци тест, Вашият печат ще крива навътре, като средната част на стъпалото изглежда много слаб. Когато натиснете ръката си срещу долната част на ходилото, арка ще остане твърда.

Проблем?

Ако имате високи арки, вероятно supinate или underpronate, което означава, краката ви търкалят навън пуснете. Това е много важно, че периодично на бегачите с високи арки повторно измерване на краката си, защото работи ще предизвика арки им постепенно да падне, което прави краката им по-дълго.

Какво да купя:

Трябва да се търсят гъвкави маратонки с мека подметка, която абсорбира шок. При закупуване на маратонки, търси опции с думите “гъвкаво” или “тапицирана”, включени в техните описания.  

Неутрални или Normal крака

Ако сте разгледа крака си или си отпечатък и той не изглежда дюстабан или високо-сводест, най-вероятно имат неутрален или нормално крак. Вашият отпечатък ще има забележим крива навътре, но не с повече от 3/4 от инча.

Проблем?

Колкото и дълго, колкото можете да изберете обувка, която не се противодейства на крака си тип, не трябва да срещнете никакви проблеми. Това е най-честият тип на болестта шап, и тя също е най-малко податливи на нараняване при условие, че е оборудван с подходящи обувки.

Какво да купя:

Ако имате нормални фута, можете да избирате от голямо разнообразие от маратонки, включително тези, направени за неутрални бегачи, или тези с по-малко дюстабан или високо засводени фута. Не вдигайте и маратонки, които имат много контрол на стабилността или движение. Онлайн магазини за обувки за бягане sports.mymall.bg bigbenshop.bg sport-original.com        

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

Your email address will not be published.