Adidas

Адидас културни фактори

Още от самото си начало в Германия през 1920 година,  Адидас”е нараснал значително. Днес  Adidas  прави своя отпечатък върху култури от целия свят чрез маркетингови и производствени практики. Някои почитат  Adidas като трайно компания, която се преоткрива чрез сливания, спонсорства и рекламни кампании. Други видите компания като индустриален гигант, като се дава нечестно предимство на евтина работна ръка в развиващите се страни.

Експанзия на Adidas

Когато спортните събития се появяват по телевизията в средата на 1900-те зрители по целия свят видяха Адидас три ивица лого, носи в събития като Световната купа и Олимпиадата. Немската марка се радва на доверие между културите, където е имало интерес към тези различни спортни събития. През целия век, известни хора, от спортисти, поп звезди, са били наблюдавани носи обувки на Adidas  по целия свят.

До 2006 г.  Адидас, изправени пред все повече и повече конкуренция в маратонки пазар, се слива с Reebok. Той е казал, че “Адидас” е необходимо да се съчетаят германската културна гледна точка, които оценяват изработка, дизайн и инженеринг, с американски, на Reebok печалба задвижване културна гледна точка, с цел по-добре самия пазар.

21-ви век маркетинг на Adidas

През 2011 г. Адидас стартира нова кампания за пазарни проучвания, насочени към ангажиране на младежките култури по света. Част от кампанията, съдържащо снимките на младите спортисти в 12 града от САЩ във Франция до Китай. При изучаване на наградата култури по целия свят, рекламни повторения каза, че са открили – сред своите три целеви групи на спортисти, на скейт деца и млади хора, интересуващи се от мода и музика – обединяваща манталитета на страстно като една е всичко за нещо, а не само спортове. Във втората част на кампанията, която включва реклами с участието на известни музиканти и спортисти, има за цел да говори на този начин на мислене, влияние върху световните култури младежки.

 

Производство на Adidas.

Докато “Адидас” разширява влиянието си, насочени към потенциалните потребители по целия свят, неговото културно влияние се усеща от хората в развиващите се страни, които се оплакват от условията на труд в заводите на Адидас. Когато компании като “Адидас” се стремят да се разшири, като същевременно се запази маржовете на печалба, те често търсят евтина работна ръка, откриване на заводи в развиващите се страни, където хората са готови да работят за по-малко. Индонезийски работници в заводите Адидас се оплакват от работа за дълги часове за много малко пари. Някои от тях печелите само $ 5 на ден в страната, където една порция хранителни струва около $ 1,30. Подобни оплаквания изобилстват в страни като Китай и Ел Салвадор. Тъй като марката “Адидас” продължава да процъфтява в много култури, въздействието на увеличаване на производството също е повод за тревога

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

Your email address will not be published.